Buurt Bestuurt

Bewoners weten wat er speelt in hun buurt. Ze weten welke problemen er zijn en hebben ook ideeën hoe zij hun buurt kunnen verbeteren. De buurt verbeteren doen zij samen met gemeente en politie. Soms doet ook een andere partij mee, zoals een woningcorporatie of jongerenwerk.

Hoe werkt Buurt Bestuurt?

Vind voldoende bewoners die zich willen inzetten voor hun buurt en het Buurt Bestuurt Comité willen vormen. Tijdens de eerste bijeenkomst maken ze een top 3 van onderwerpen die ze als eerste willen aanpakken. Die onderwerpen kunnen belangrijk zijn voor iedereen in de buurt. Of voor een bepaalde groep, zoals kinderen, jongeren of senioren.

Een actie of evenement gebeurt door samen te werken en afspraken te maken. Na de actie of het evenement bespreekt Buurt Bestuurt het resultaat. Bijvoorbeeld: na een snelheidscontrole geeft de politie door dat 40 bekeuringen zijn uitgedeeld voor te hard rijden.

Voorbeelden van succesvolle Buurt Bestuurt-projecten
– snelheidsovertreders bekeuren

– zwerfvuil opruimen

– verkeersoverlast verhelpen

In Rotterdam zijn meer dan 40 Buurt Bestuurt Comités actief.

 

Geld aanvragen namens een Buurt Bestuurt Comité?

BSW beheerd namens gemeente Rotterdam het budget voor de Rotterdamse Buurt Bestuurt Comités.

Hoe geld aanvragen?

De Buurt Bestuurt Comités kunnen bij BSW een werkbudget aanvragen via: buurtbestuurt@bsw-rotterdam.nl

 

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen mail dan gerust naar: buurtbestuurt@bsw-rotterdam.nl.

Op deze pagina van de gemeente Rotterdam is meer info te vinden en kunt u kijken of er al bij u in de buurt een comité is te vinden en wat zij zoal doen.

Voor vragen kunt u bellen naar 010 – 820 18 01