Buurtpreventie

De gemeente en politie doen iedere dag hun uiterste best om Rotterdam schoon, heel en veilig te houden. Wilt u meedenken en meewerken aan een betere buurt? Dit kan door deel te nemen aan Buurt Bestuurt of door u aan te sluiten bij de buurtpreventieteam in uw eigen buurt. U en uw buren weten het best wat goed is voor uw wijk. Werk samen met andere bewoners, gemeente en politie aan een wijk die schoon, heel en veilig is.

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die elke week samen een ronde door de wijk lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en de politie. Ook geven ze door als er dingen niet kloppen. Bijvoorbeeld als de verlichting niet brandt, de straat kapot is, struiken te hoog zijn of er vuil op straat staat. Zo wordt de buurt veiliger en leefbaarder. Het buurtpreventieteam geeft bewoners daarnaast veiligheidstips.

Rotterdam telt ruim 35 buurtpreventieteams deze vragen bij BSW een werkbudget aan via: buurtpreventie@bsw-rotterdam.nl

Hoe werkt het?

Op deze pagina van de gemeente Rotterdam kunt u nadere informatie vinden. Heeft u nog vragen neemt u dan gerust contact op door te bellen naar: 010 – 820 18 01