Wat we doen

Onderstaand vindt u een overzicht van alle soorten ondersteuning die BSW biedt aan Rotterdamse organisaties en voor een veilig, sociaal-pedagogisch speelklimaat in de stad. Op verschillende manieren scheppen we randvoorwaarden en verlenen we diverse diensten voor Rotterdamse organisaties die zich richten op een fijne buurt en lekker buitenspelen.

Uitleen spelmaterialen

BSW biedt de servicepashouders een ruim assortiment materiaal aan. Er is materiaal om complete zeskampen, sport- en spelevenementen, Koningsdag of de Buitenspeeldag te organiseren of gewoon losse spelletjes voor binnen en buiten.

 

Servicepas

Non-profitorganisaties die voor en met kinderen actief zijn, kunnen een servicepas aanvragen. Hiermee kan de organisatie gebruik maken van de speluitleen. De servicepas is locatiegebonden en is geldig voor een kalenderjaar.

 

Kampsubsidie

Rotterdamse organisaties die kinderkampen organiseren, kunnen in aanmerking komen voor subsidie van de gemeente Rotterdam. Via BSW kunt u een formulier downloaden om de subsidie aan te vragen.

 

Buurt Bestuurt

In het Nieuwe Westen van Rotterdam is door een wijkagent en de buurt enkele jaren geleden een goede samenwerking van start gegaan, welke zich heeft ontwikkeld tot het ‘Buurt Bestuurt’ comité. De subsidieregeling wordt beheerd door BSW.

 

Buurtpreventie

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door een aantal keer per maand gezamenlijk door de wijk te lopen. Via BSW kunnen de groepen een werkbudget aanvragen.

 

Speeltuinen

Er zijn veel speeltuinen in Rotterdam. Op de pagina van de speeltuinen kunt u vinden welke speeltuinen in uw buurt of wijk te vinden zijn.

 

Verzekeringen

BSW heeft in samenwerking met AON verzekeringen een collectief verzekeringspakket ontwikkeld voor haar aangesloten leden. Op maat en scherp geprijst.